ACSI Logisztika: Kezdőlap / Cégbemutató / Filozófia, küldetés / ACSI esettanulmányok / Hegesztő kocsi tervezése, gyártása
Acsi Logisztika - Raktártechnikai termékek hazai gyártója, forgalmazója

Hegesztő kocsi tervezése, gyártása

Nagy múlttal rendelkező, piacvezető gyártó cég keresett meg bennünket hegesztő kocsik tervezése és gyártása céljából.

Feladat: A gyárban 10 hegesztő cellát alakítottak ki, cellákon belül több munkaállomással. A jelenleg 4 féle, nagyméretű munkadarab (keret) mozgatása a munkaállomások és a további részlegek (pl.: MEO) között, valamint a munkadarabok több pozícióban szükséges mozgatása és hozzáférése a hegesztő berendezéssel nem volt megoldott. A hegesztő állomásokat egyetlen daru szolgálta ki, ami folytonos várakozást generált. A nehéz munkadarabokat kézi erővel egyszerre csak több dolgozó volt képes a hegesztéshez éppen megfelelő pozícióba hozni, ami a nehéz fizikai megterhelésen túl, megint csak egymásra várakozást és időkiesést eredményezett.

Cél: A nehéz fizikai munka és időkiesések csökkentésén túl a balesetveszély csökkentése, valamint a munkadarabok hegesztési technológiának megfelelő, ergonómiailag is legkedvezőbb pozícióba állíthatósága.

Megoldás: Minden hegesztő munkahely részére kerekeken gördülő olyan hegesztő állványok alkalmazása, melyek alkalmasak a 4 féle munkadarab rögzítésére, az éppen legkedvezőbb hegesztési pozícióba állításra, valamint üzemen belül a munka állomások közötti mozgatásra.
A kocsi befoglaló méreténél a munkadarabok (keretek) méreteihez alkalmazkodtunk (kb. 2500x1000x1250 mm (hossz x szélesség x magasság)).
Kocsi alváz: hidegen hengerelt acél zártszelvényekből, hegesztéssel összeállítva.
Kerekek: 4 db poliuretán futófelületű forgó-fékes kerék (Ø200 mm), „ideal-stop" fékkel (fékpedál egy irányba áll, nem forog a kerékkel együtt, mindig hozzáférhető).
Felépítmény: Az alváz két végére hegesztett zártszelvény oszlopon csapágyazott forgáspontokon elforgatható, kb. 2100×750 mm-es keretszerkezet, a 4 különböző méretű munkadarab felfogására alkalmas felületekkel kialakítva.
A vízszintes tengely körül 360 fokban kézi erővel könnyedén elforgatható keret (forgástengely magassága: 900 mm), munkabiztonsági okokból egyik végén kézzel, másik végén lábpedállal oldható csappantyúval igény szerinti helyzetben rögzíthető (22,5 fokonként).
Keret forgatása: négyágú forgatórudazattal.
Munkadarab rögzítése: 4 db (mind a 4 munkadarabbal kompatibilis) gyorsszorítóval a munkadaraboknak megfelelően kialakított pozícióba.
Kivitel: festett acélszerkezet, RAL 7035 (világosszürke) színben.

Vissza az ACSI esettanulmányokhoz

Elérhetőségeink

ACSI Logisztika Zrt. – A raktártechnika specialistája, az egyedi tárolási megoldások gyártója

  • H-1113 Budapest, Bocskai út 77-79.
  • +36 1 210 0101
  • +36 1 210 0102

ACSI - Egyedi megoldások

Az ACSI Logisztika Zrt. több mint 50 éve van jelen a magyar logisztikai piacon, mint egyedi gyártású, illetve sorozatgyártású raktártechnikai termékek gyártója, forgalmazója. Ismerje meg cégünket, tekintse meg videónkat:


» Megtekintés Youtube-on »

Hírlevelünk igénylése

Ingyenes hírlevelünk havi rendszerességgel jelenik meg, amelynek keretében aktuális raktártechnikai árengedményeinkről és egyéb logisztikai újdonságokról értesülhet.
Hírlevelünk bármikor lemondható.

Elfogadom az adatkezelési tájékoztatót és szabályzatot
Raktártechnika,állvány,polc,rendszer,magyar gyártó,logisztika ISO9001 raktár öltozőszekrény allvanyrendszer acsi salgó dexion polcok

Kosarának tartalma

 x 
A kosár üres